De garantietermijnen zijn in de praktijk een groot struikelblok. De verkoper zal vaak aangeven dat hij niks meer voor u kan doen na afloop van deze termijn.
U zult de reparatie zelf moeten betalen. Dit antwoord is handig voor de verkoper die dan verder geen kosten meer hoeft te maken, maar juridisch gezien is het een fout antwoord.

We halen het voorbeeld van de plasma nog eens aan. Uw tv is er na iets meer dan drie jaar mee gestopt. Van een tv mag verwacht worden dat hij langer dan drie jaar meegaat. De tv voldoet dus niet aan de verwachting die u mag hebben van een tv. De verkoper voldoet dus niet aan zijn verplichting omdat hij een tv levert die er na drie mee ophoudt. Hierop kunt u de verkoper aanspreken.

Natuurlijk heeft u wel drie jaar lang gebruik kunnen maken van tv. Voor dit gedeelte kunt u de verkoper niet aanspreken omdat de tv in die periode het normaal gedaan heeft.
U zult dus altijd zelf enige bijdrage moeten leveren, maar u hoeft niet de gehele reparatie te betalen. Laat u dus niet afschepen als de verkoper zegt dat hij helaas niks voor u kan doen. U weet nu beter.