Vliegveld Lelystad wordt ook wel Lelystad Airport genoemd. Afgekort LA. Het vliegveld LA is bedoeld om de overloop van Vliegveld Schiphol op te vangen. Schiphol overweegt nu al haar nachtvluchten onder te brengen op LA. Dat is een groot voordeel voor Schiphol. Want dan zullen haar omwonenden minder klagen over geluidsoverlast.

En waar LA minder omwonenden heeft dan Schiphol moge het duidelijk zijn wat de politiek gaat beslissen. Voor Schiphol maakt het financieel niets uit, want Schiphol is eigenaar van Vliegveld Lelystad. En de politiek beseft heel goed dat de Nederlandse staat in LA al ruim 200 miljoen euro geïnvesteerd heeft: die investering wil de overheid terugzien in minder vliegverkeer op Schiphol. Maar mag de overheid dat allemaal maar zo toestaan? Die vraag hebben ik als civielrechtelijk advocaat en een gerenommeerd bestuursjurist samen proberen te beantwoorden in onderstaand rapport.

Zit u in de leiding van een actiegroep? Zit u in de politiek en wilt u precies weten wat de overheid hier voor bevoegdheid heeft? Of in hoeverre lagere overheden hier beslissingen mogen nemen zoals de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland? En wat de vliegbewegingen zijn, die in het eerder genomen besluit toegestaan zijn? En welke niet? Dan neemt dit rapport u veel werk uit handen en weet u snel het antwoord op uw vragen.

Ook aan het bedrijfsleven geeft dit rapport de grenzen aan waarbinnen de overheid met de belangen van dat bedrijfsleven rekening moet houden. Welke vliegbewegingen mogen wel gemaakt worden en welke niet? Wanneer mag gevlogen worden? En wanneer niet? Dit rapport geeft uw bedrijf of onderneming het antwoord.

Gratis vragen stellen

Schaft u dit rapport aan? Stuur dan tegelijk even uw mailadres naar ons op info@rechtsbehoud.nl Uw mailadres komt dan op onze lijst rapporthouders.

Rapporthouders mogen de Stichting Rechtsbehoud gratis vragen stellen, indien zij hun antwoord niet in dit rapport denken te vinden. Die antwoorden met de vraagstelling sturen wij geanonimiseerd en BCC, with closed recipients, rond naar alle rapporthouders. Dus ook naar u als vragensteller. Ook kunt u gratis nieuwe, actuele ontwikkelingen aan de orde stellen voor verdere discussie en commentaar. Zo ontstaat tegelijk onder ons toezicht een platform van kennisoverdracht en nuttige discussie met alle rapporthouders.

Als stichting hopen we zo positief bij te dragen aan de ontwikkelingen binnen onze maatschappij.

In dit rapport zitten vele uren werk en de prijs daarvoor is dan ook in verhouding gering.

prijs: € 50,- (incl. 21% BTW)

Kosten

Wij vragen een bijdrage van € 50,-. Daarin zit 10.5 euro aan BTW. Met deze bijdrage worden de artikelen op deze website up-to-date gehouden. Uit deze opbrengst hoopt de stichting dat te realiseren.

De Stichting Rechtsbehoud laat alle documenten opstellen door Advocatenkantoor Lenstra te Utrecht. Dit wordt verzorgd door mij als advocaat samen met een kundig bestuursjurist van mijn kantoor.

Na betaling ontvang u een bevestigingsmail en kunt u uw bestelling direct downloaden. Door betaling bevestigt u ook akkoord te gaan met disculpatie van alle betrokken opstellers als hier beneden vermeld.

 

Vriendelijke groet,

Stichting Rechtsbehoud,
haar bestuurder mr. W.J. Lenstra, advocaat