Dat hoeft u niet alleen te dragen. Uw verhuurder moet van de rechter ook meebetalen.

Huurt u een winkel- of een horecapand? Of een bedrijfsgebouw? En bent u getroffen door de Corona maatregelen? Dan hebt u recht op teruggave van betaalde huur. U hoeft de gevolgen van de Corona voor uw bedrijf niet alleen te dragen. En het bijzondere is, u kunt zelfs huur terugvragen, die u al betaald hebt. Zelfs wanneer uw bedrijf intussen is beëindigd en u niet meer huurt. Er is namelijk veel meer mogelijk dan iedereen denkt.

Volgens recente rechtspraak moet ook uw verhuurder delen in uw risico. En dus meebetalen. En het bijzondere is dus, u kunt zelfs over betaalde huur uw schade terugvorderen bij uw verhuurder. Al vanaf 15 maart 2020.

Middels bijgaande standaard brief kunt u uw verhuurder aanspreken op zijn contractuele plicht een gedeelte van de huur aan u terug te betalen. En de huur te verminderen. In die brief staat precies hoe u uw schade moet berekenen. En de brief noemt de wettelijke grondslagen waarom de verhuurder verplicht is mee te betalen aan uw omzetschade.

In meerdere zaken heeft de rechter bepaald dat het Corona virus een voor beide partijen onverwachte en onvoorziene ontwikkeling is. En dus geen onderdeel uitmaakt van de huurovereenkomst. Zodat, aldus de rechter, partijen alsnog samen de schade moeten dragen.

Middels bijgaande brief kunt u uw verhuurder als voorgeschreven in de wet aanschrijven. En de verhuurder aangeven op welk percentage huurvermindering u recht hebt. Met deze brief meldt u bij uw verhuurder een wettelijk harde basis voor uw schadeaanspraak. En moet uw verhuurder terugbetalen en huurvermindering geven.

De brief is eenvoudig te gebruiken en aan te passen aan uw situatie. Voor de schadeberekening hoeft u alleen maar omzetcijfers in te vullen: de schade volgt daar vanzelf uit. Mocht u toch vragen hebben, dan kunt u die direct en gratis stellen op info@rechtsbehoud.nl Uw antwoord staat dezelfde dag nog geanonimiseerd op de site www.rechtsbehoud.nl Zodat niemand bij u mee kan kijken. Maar u wel zo snel mogelijk verder kunt met uw verzoek om vergoeding van uw schade.

prijs: € 5,- (incl. 21% BTW)

Kosten

Wij vragen een bijdrage van € 5,-. Daarin zit 1.05 euro aan BTW. Met deze bijdrage worden de artikelen op deze website up-to-date gehouden. Uit deze opbrengst hoopt de stichting dat te realiseren.

De Stichting Rechtsbehoud laat alle documenten opstellen door Advocatenkantoor Lenstra te Utrecht. Dit wordt verzorgd door mij als advocaat samen met een kundig bestuursjurist van mijn kantoor.

Na betaling ontvang u een bevestigingsmail en kunt u uw bestelling direct downloaden. Door betaling bevestigt u ook akkoord te gaan met disculpatie van alle betrokken opstellers als hier beneden vermeld.

 

Vriendelijke groet,

Stichting Rechtsbehoud,
haar bestuurder mr. W.J. Lenstra, advocaat